Tips inför flytten


Innan flytten

Börja gå igenom era grejer i god tid
Börja i god tid att gå igenom allting. Det kan ta flera timmar att gå igenom alla grejer du sparat i förråd och lådor!

Sälj, ge bort eller släng det du inte vill ha kvar
När du rensat ut vad som är skäp och annat du inte vill spara, tänk på vad du ska göra av det. Kanske kan du sälja det på Blocket eller Tradera? Annars kanske du kan ge bort det till någon du känner istället för att slänga det?

Skaffa riktiga flyttkartonger
Det är bäst att köpa eller hyra riktiga flyttkartonger från en professionell flyttfirma istället för att använda banankartonger som du kan få tag på från din lokala mataffär. Har det funnits mat i dem så finns det en risk att de innehåller eller lockar till sig skadedjur, vilket du inte vill få med dig till din nya bostad!

Se till att packa rätt!
Se till att packa rätt från början. Fyll flyttkartongerna ordentligt, men tänk på att de inte ska bli för tunga. Packa tunga saker längst ner och lättare överst. Tunga saker som böcker och liknande är bäst att packa en halvvägs med. Fyll resten av kartongen med lätta grejer som kuddar, täcken eller liknande, som är skrymmande men inte väger så mycket.

Packa ömtåliga saker för sig
Packa ömtåliga saker för sig och märk ut det väl! Förvara saker som förenklar märkningen såsom etiketter, märkningspennor, sax, tejp, snöre etc på ett lättillgängligt ställe, så behöver du inte leta efter dem medan ni packar.

Färgkoda lådorna
Det kan vara smart att färgkoda kartongerna på något sätt, då kan man lätt se vilket rum de ska till.

Märk kartongerna tydligt
Om du märker dem på alla sidor så underlättar det för dem som bär och gör det även enklare att hitta efter flytten.